Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

2021 M. SAUSIO 4 D. 1-3, 5-8, I-IVG KLASIŲ MOKINIAMS VYKO NETRADICINIO UGDYMO DIENA – PROFESINIS VEIKLINIMAS

5 klasių mokiniai turėjo susitikimą su Klaipėdos apskrities Kretingos r. PK bendruomenės pareigūne Gitana Maciene. Susitikimo metu mokiniai susipažino su policijos pareigūno profesija, jos istorija, darbo specifika, reikalavimais ir darbo priemonėmis. Mokiniai sužinojo, kad policijos pareigūno profesijai svarbu fizinis ir psichologinis pasiruošimas, nepriekaištingas elgesys ir mokslo žinios. Pareigūnė priminė, kad policininko profesijos tikslas – GINTI, SAUGOTI. PADĖTI.

6 klasių mokiniai susitiko ir pabendravo su Kretingos rajono kultūros centro teatro „Atžalynas“ režisiere, vadove Aukse Antuliene. Trumpai mokiniams pristatė režisieriaus, šviesos operatoriaus, scenografo profesijas. Papasakojo apie teatro „Atžalynas” veiklą ir pakvietė pažiūrėti šešėlių spektaklį „Kretingos istorija vaikų pasakose”.

7 klasių mokiniai kalbėjo apie jūrininko specialybę ir susitiko Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos atstovais. Mokiniai žiūrėjo trumpus filmukus pristatymus, kurių metu sužinojo apie specialybę, kurios gali mokytis Klaipėdoje baigus 8 klases ar įgijus brandos egzaminą.

8 klasių mokiniai dalyvavo mini konferencijoje ,,Žingsnis po žingsnio planuok savo karjerą“, kurioje žengė du karjeros planavimo žingsnius, atliko asmenybės nustatymo testą, dalyvavo viktorinoje.

I-IIG klasių mokiniai susitiko su programos „Renkuosi mokyti” alumnais, kurie pristatė programos veiklą, siekius ir viziją. Nuotolinis ugdymas suteikė galimybę susipažinti su programos alumnais iš įvairių Lietuvos miestų. Jie pasidalino savo istorijomis, paragino mokinius nebijoti ieškoti savęs, keistis, ieškant savo pašaukimo ir atrasti savo potencialą – savo asmenybės grožį.

IIIG – IVG klasių mokiniai dalyvavo nuotoliniame susitikime su Lietuvos užimtumo tarnybos vadove Inga Balnanosiene. Buvo kalbama apie profesijų stabilumą, apie jų pokyčius ir perspektyvą intensyvėjant technologinėms inovacijoms, apie tai, kokius namų darbus, renkantis profesiją turime atlikti jau mokykloje ir kuo vadovautis profesijos pasirinkimo procese. Nėra nei gerų, nei blogų profesijų, yra profesijos, kurios tau tinka ir kurios tau netinka.

1-3, 5-8, I-IIG klasių auklėtojai pravedė profesiniam veiklinimui skirtas klasių valandėles.

Artimiausi renginiai

Renginių nerasta